3 Aralık 2011 Cumartesi

Özüyle Sözü Bir Olmayanlar..

   Hiç kalbinizin yerle bir olduğunu hissettiğiniz olmuş muydu? Belki olmasını çok istediğiniz bir işi alamadığınızda, belki sevgiliniz sizi hayal kırıklığına uğrattığında, belki çok yakın bir arkadaşınız tarafından haksızlığa uğradığınızı hissettiğinizde, belki patronunuzdan haksız yere azar işittiğinizde... Daha birçok şey sayılabilir,bunlar benim aklıma gelenler. Ama en kötüsü de çok güvendiğiniz birinin size yalan söylemesi ve bunun yüzünüze tokat gibi çarpılması olabilir mi?  Düşünüyorum da şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla güven insan ilişkilerinin olmazsa olmaz yapı taşı. Güven bir kere sarsıldı mı o ilişkiyi (dostluk,aile,sevgili) toparlamak eğer ilişkileriniz çok sağlam temellere sahipse zaman alır ve kurtarılma şansı bir ihtimal olabilir ama bence yine de o çatlakları bertaraf etmeye zamanın bile gücü yetmez. Bir diğer kurtarma ihtimali de belki yaşanan güvensizliği "tamamen" unutmak olabilir. Olabilir mi? 
   Kısacası; insanın özü sözü bir olmalı, içi neyse dışı da o olmalı. Bir kere dürüst ve güvenilir olabilecek kadar cesur olmalı.Ama gerçekten öyle olmalı, yapmacık değil harbi olmalı. Çünkü dürüst olmak da bir cesaret işi. 
   Şimdi durup dururken bu yazı da nereden çıktı diyebilirsiniz; birden aklıma düştü diyelim :) ama hayatta hiç bir şey nedensiz yere bizi bulmuyor,hatta bu yazının sizi bulmasının bile belki de bir nedeni vardır :)

Hayatta her zaman özüyle sözü bir olan insanlar etrafınızda olsun. 
Sevgilerimle

S.S.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder